Parkeergigant Indigo Park kiest voor social software van Protime

Sinds kort gebruikt Indigo Park in Luxemburg niet alleen de tijdregistratie van Protime, maar ook Protime 360. Protime 360 is een zogenaamde ‘social software’ oplossing van Protime. Hierin kunnen o.a. de strategische doelstellingen van Indigo Park gemakkelijk worden opgevolgd en zijn medewerkers veel beter geïnformeerd.

Bijkomend voordeel is dat het hoofdkantoor in Frankrijk altijd toegang en overzicht heeft op de lopende projecten, want naast inzicht, is Protime 360 ook te gebruiken als tool voor projectmanagement.

"We slagen erin bepaalde processen te optimaliseren en tijd te winnen terwijl we een globaler, betrouwbaarder en preciezer inzicht hebben op onze teams."

Indigo Park koos in het begin van deze eeuw voor Protime. Toen op het gebied van tijdregistratie. De Human Resource afdeling is constant bezig met het doorvoeren van verbeteringen. De keuze voor Protime 360 is dan ook logisch. Indigo Park werd geconfronteerd met nieuwe samenwerkingsbehoeften en gebruikt de Protime 360 oplossing om de nieuwe strategie van het bedrijf te implementeren en op te volgen.

Over Indigo Park

Indigo Park is marktleider in de Europese parkeersector en wil internationaal verder groeien. Het bedrijf heeft 15000 medewerkers in 14 landen en ruim 500 steden. In Luxemburg werken bijna 80 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verschillende onder- en bovengrondse parkeergelegenheden, en tal van parkeerplaatsen langs de openbare weg.

‘Sinds het begin van de jaren 2000 is het onze bedoeling om het tijdsbeheer binnen onze teams te optimaliseren, zowel op het vlak van teamplanning als op dat van de organisatie van de human resource afdeling”, getuigt Jonathan Da Silva. Hij heeft de zwarte taak als directeur human resources en communicatie om de supervisie van alle personeelsleden te garanderen. Alleen op die manier kan Indigo Park topkwaliteit service leveren.

Indigo Park Protime

Waarom Protime 360

In 2014 heeft Indigo Park Luxemburg vastgesteld dat de structuur gereorganiseerd en opgehelderd moest worden, maar ook dat de communicatie tussen de verschillende departementen aan verbetering toe was. Er werden (te) veel e-mails uitgewisseld. Dit biedt geen duidelijk en transparant overzicht van alle lopende projecten en punctuele en precieze taken. Ook zijn er nieuwe doelstellingen die in 2020 behaald zouden moeten worden. Indigo Park moest op zoek naar een oplossing die deze verschillende dimensies inzichtelijk kan maken.

Protime 360 biedt Indigo Park in real-time een globaal zicht op haar activiteiten en de precieze voortgang van elk project. Met deze flexibele oplossing, die precies aangepast kan worden aan de behoefte van de klant, worden bovenstaande dimensies inzichtelijk, kan intern kennis gedeeld worden en worden medewerkers meer betrokken.

‘De inhoud, de commentaren en de voortgang worden centraal op één enkel platform bijgehouden. Onze directie, die in Frankrijk gevestigd is, heeft van afstand zicht op de voortgang van bepaalde projecten’ licht Jonathan Da Silva toe.

Implementatie van Protime 360

Voor de implementatie van Protime 360 bij Indigo Luxembourg zijn beide teams begonnen met een leeg blad. “Eerst en vooral hebben we een lijst gemaakt van de behoeften met betrekking tot onze activiteit. Op deze basis is Protime erin geslaagd ons een evoluerende en gepersonaliseerde oplossing aan te bieden, aangepast aan onze business en aan de strategische doelstellingen van de groep.

Dankzij hun luistercapaciteiten slaagden de teams van Protime erin innovatieve manieren te vinden om verder te optimaliseren, zelfs al krijgen bepaalde functies van de tool een ander nut dan oorspronkelijk voorzien. De informatie is op elk moment toegankelijk vanaf een online platform. Eén van de ontwikkelde projecten stelt ons in staat om het technische beheer van onze parkeergelegenheden te verzekeren, omdat het rekening houdt met aspecten zoals preventie, onderhoud, contractueel beheer, ... Protime biedt ons een permanent zicht op de status van de parkeergelegenheid en de te plannen taken.”

Ook gebruik maken van Protime 360? Vraag dan de demo en meer informatie aan.

 

News

Flexwerken als medicijn tegen burn-outs

Flexwerken geeft minder stress. Maar is het dé oplossing tegen burn-outs? Volgens de Belgische minister Vandeput wel.

Blog

Tijdregistratie in de cloud

Wat zijn de voordelen en nadelen van tijdregistratie in de cloud?