NPO1: Radio interview over thuiswerk als het nieuwe normaal

Door de Corona-crisis zijn we massaal gaan thuiswerken. Heel wat werknemers zijn hier intussen best gewend aan geraakt. Bedrijven zoals Twitter en Facebook nemen dit nu als hun standaard, zo ook bij Protime. Wordt thuiswerken het nieuwe normaal? Bij Protime alvast wel. Lucas Polman, directeur van Protime Nederland, vertelt in dit interview waarom en hoe we dit doen.

Herbeluister het NPO1 radio interview

Lucas Polman, directeur van het Nederlandse softwarebedrijf Protime, stond vóór corona het thuiswerken al toe, maar heeft het nu tot de standaard verheven. "Het past goed binnen het idee van duurzaamheid van het bedrijf, bovendien waren de reacties van zijn werknemers heel positief." 

Bron: NPO radio 1 - Binnenland - Steeds meer bedrijven laten werknemers thuiswerken, maar met op de balangs tussen werk en privé

Van werkplek naar ontmoetingsplek

Zelf werkt Polman niet altijd, maar wel regelmatig thuis. Maar wat hij een beetje mist: "De casual communicatie van de praatjes bij de koffiemachine." Om te zorgen dat collega’s niet van elkaar vervreemden, organiseert Protime eens per twee weken live meetings. Polman denkt dat de functie van het kantoor in de toekomst gaat veranderen van werkplek naar meer een ontmoetingsplek.

Zijn werknemers ervaren het thuiswerken als heel positief, zo vertelden zij hem. "Er is veel meer flexibiliteit, ze kunnen meer dan vroeger zelf hun dag indelen en het wegvallen van files is plezierig. Bovendien kunnen zij zich beter concentreren."

Goede balans

Polman houdt een vinger aan de pols bij zijn werknemers om te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Zo kunnen zij aangeven wanneer ze aan het werk zijn en wanneer niet, waardoor zij zich niet ongemakkelijk voelen als ze tussendoor bijvoorbeeld even de kinderen van school halen. Door het vele thuiswerken zou het zo maar kunnen dat Protime er financieel op vooruit gaat. "Maar dat was niet de insteek", aldus Polman. 

 

Veilig aan het werk: contact tracing

Covid-19 zorgde ervoor dat we massaal thuis gingen werken, maar voor veel bedrijven is het noodzakelijk om werknemers ook te laten werken op kantoor. Hoe kantoorwerk herintroduceren en tegelijkertijd de gezondheid van je werknemers garanderen?

Meer info over contact tracing

Hoe maak je van thuiswerken het nieuwe normaal?

Met de juiste tools. Ontdek onze oplossing myProtime, volledig mobiele en in de Cloud. Makkelijk in gebruik voor zowel HR, werknemer als teamleader.

Ontdek de oplossing

Blog

Protime draait regels rond thuis- en kantoorwerk om

Hoe kunnen onze werknemers op een veilige manier opnieuw op kantoor aan de slag? Dit was de vraag die ze zich bij Protime in Waddinxveen stelden. Terug naar de pre-coronatoestand was immers geen optie.

News

Trots voor 5e keer Great Place To Work!

In deze gekke tijden mochten we toch ook wat leuk nieuws ontvangen. Zo zijn we voor het 5ste jaar op rij uitgeroepen als een Great Place to Work! Dit is een enorme eer voor ons, maar tevens ook hard werken.