10 redenen waarom jij bij Protime zou moeten werken: deel 2

Steven tijdens Teambuilding

Een tijd terug publiceerde we deze blog met de eerste vijf van redenen om bij Protime te werken. Deze redenen hadden vooral betrekking op de cultuur van Protime, iets wat bij ons hoog in het vaandel staat en waar we trots op zijn. Er zijn echter nog veel meer redenen om bij Protime te werken. In deel twee vertelt Steven Kouwenhoven, Technical Consultant en Culture Ambassador bij Protime, over flexibiliteit, vrijheid en doorgroeien.

6. Sturen op groeien

“Er wordt altijd geïnvesteerd in werknemers. Er is veel ruimte voor ambitie, je toekomstplannen zijn geregeld onderwerp van gesprek en er wordt altijd gestuurd richting promotie. Ik ben begonnen als Technical Consultant, maar ben nu ook Culture Ambassador. Dit houdt in dat ik mij samen met mijn mede-Ambassadors inzet om de bijzondere cultuur van Protime te behouden en te verbeteren. Iedere maand komen we samen om te praten over de verbeteringen die we kunnen aanbrengen.”

7. Vrijheid

“Vrijheid is één van de begrippen om Protime te omschrijven. Je wordt losgelaten en krijgt veel verantwoordelijkheid. Ik vind het prettig dat je niet op je vingers wordt gekeken. Het is een stukje vertrouwen dat je krijgt dat jij je werk goed uitvoert en klanten tevreden houdt. Door dit vertrouwen krijg ik ook vertrouwen in mezelf.”

8. Persoonlijke ontwikkeling

“Naast vrijheid in je werkzaamheden ben je ook vrij om je eigen ontwikkeling te sturen. Als je een training of opleiding wilt, kun je dat krijgen. Er worden vanuit de organisatie ook trainingen aangeboden waarvoor jij je kunt aanmelden, maar als je zelf een voorstel hebt wordt dat zeker aangemoedigd. Daarnaast ziet jouw persoonlijke coach – ja, je krijgt een eigen coach – vaak wat jou het beste ligt en waar je goed in bent zodat jij je kunt specialiseren in waar jij in uitblinkt.”

9. Flexibiliteit

“Wil je thuiswerken? Dan kun je thuiswerken. Alles wat we doen is in de cloud, dus je kunt altijd overal bij. Dat komt vaak goed van pas, bijvoorbeeld als je ’s ochtends je kinderen naar school moet brengen, of wanneer je een keer wat eerder naar huis moet. Zolang jij je werk goed uitvoert, ben je redelijk vrij om te werken waar en wanneer je wilt. Als ik een keer wat langer doorwerk bij een klant, dan pak ik die uren een andere keer terug. Dat wordt alleen maar gewaardeerd, want je moet ook voor jezelf zorgen. Werkzaamheden als meetings of hardware plaatsen kunnen natuurlijk niet op afstand, maar alles daarbuiten kun je prima vanaf je keukentafel doen als jij daar zin in hebt. Overigens zijn er wel altijd mensen op kantoor, want het is natuurlijk ook leuk om met je collega’s te zijn en te sparren over het een of het ander.”

10. Talent boven diploma’s

“Het mooiste is misschien nog wel dat er meer wordt gekeken naar jouw talent dan naar jouw diploma’s. Natuurlijk wordt er in eerste instantie wel gekeken naar welke ervaring en diploma’s je op zak hebt, maar uiteindelijk is het belangrijker hoe jij jouw werk uitvoert, hoe je binnen het team functioneert, waar je goed in bent en waar jij écht energie van krijgt. Dat weegt zwaarder dan een papiertje.”

“Dit zijn tien mooie redenen om bij Protime te werken en ik zou er nog veel meer kunnen verzinnen. ‘Proud to be a Protimer’ is een leus die veel wordt gebruikt binnen het bedrijf. Iedereen is er namelijk trots op dat ze onderdeel uitmaken van deze organisatie. Wil jij ook een trotse Protimer worden? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer!”