Hoe laat je technologie voor jou werken in de foodsector

Als ondernemer in de food focus je het liefst op de productie van je eigen eindproduct, maar tegelijkertijd voel je ook de aanwezigheid van concurrentie en regels. Continu moet je productieproces gezonder, kwalitatiever en goedkoper georganiseerd worden. Maar hoe pak je dat aan? Daar kan technologie je bij helpen. Graag leg ik uit hoe.  

Voldoen aan kwaliteits- en hygiënenormen

Voedselkwaliteit en hygiëne worden steeds strenger gereguleerd. Om veiligheid en hygiëne binnen de productiefaciliteit te garanderen, wordt er van je verlangd dat je ruimten continu afschermt en zorgvuldig bewaakt. Ook moet je aantonen wie er (wanneer) aan de productielijn staat. Een geautomatiseerde toegangsregistratie maakt het je makkelijk. Daarmee kunnen medewerkers alleen ruimten betreden waartoe ze gerechtigd zijn, bijvoorbeeld met een pasje of code. En bij het betreden van een ruimte kun je meteen de hygiëne van medewerkers zelf bevorderen. Denk aan een geautomatiseerde hygiënesluis waarin schoenen van medewerkers worden gereinigd terwijl zij hun handen wassen. Zo voldoe je op een eenvoudige en efficiënte manier altijd aan de geldende protocollen omtrent veiligheid en hygiëne. En bij een inspectie maak je indruk door in een handomdraai de lijsten met registraties te overhandigen.

Efficiënte administratie

Van het registreren van gewerkte uren tot aan het contact met leveranciers, stiekem gaat er meer tijd in administratie zitten dan je zou willen. Het automatiseren van administratie bespaart kostbare tijd én is nauwkeuriger dan handwerk. En uitgerekend met hoge zorgvuldigheid – liefst efficiënt georganiseerd – maak je goede sier bij klanten. Met behulp van technologie wordt automatisch geregistreerd op welke kostenplaats een gewerkte shift of een levering moet worden geboekt. Zo is jouw administratie altijd op orde, zonder dat je er naar om hoeft te kijken.   

Accurate personeelsplanning met realtime inzicht

Tot slot is de personeelsplanning een kritiek, maar complex onderdeel van het productieproces in de foodsector. Dit bestaat zowel uit seizoens-, arbeids- als vaste krachten, elk met een andere cao. En dan hebben we het nog niet eens over urengarantie of vakantieverlof. Wie dit handmatig plant, verliest al gauw het overzicht. Een geautomatiseerde personeelsplanning biedt uitkomst. Deze houdt rekening met alle geldende wetten, regels en verlofregistraties. Bovendien kan het gekoppeld worden aan andere planningsystemen, bijvoorbeeld die van uitzendbureaus. Zo heb jij continu en realtime inzicht in de planning.

Laat technologie voor je werken

Ben je ondernemer in de foodsector? Dan wordt het tijd om technologie te omarmen en voor je te laten werken. Door basisprocessen zoals de planning, toegang en administratie te automatiseren, verbeter je de kwaliteit en efficiëntie van jouw business. Dit stelt je in staat om tegelijkertijd innovatief én flexibel te zijn, waardoor je jouw concurrenten een stap voor bent.

Meer weten?

Lees het in deze whitepaper.

News

Trots voor 5e keer Great Place To Work!

In deze gekke tijden mochten we toch ook wat leuk nieuws ontvangen. Zo zijn we voor het 5ste jaar op rij uitgeroepen als een Great Place to Work! Dit is een enorme eer voor ons, maar tevens ook hard werken.

Blog

Is geluk de superkracht van thuiswerk?

Geluk is de superkracht van thuiswerk

Na meer dan 4 maanden thuiswerken en twee eerste blogs is dit derde artikel voor mij een gelegenheid om na te denken over de positieve gevolgen van thuiswerk. Want ja, (thuis)werk draagt bij aan geluk.