De smartphone: een productiviteitskiller?

Nederlanders zitten gemiddeld meer dan een maand per jaar op hun smartphone. De meesten gebruiken hun telefoon heel de dag door. Het dagelijkse gemiddelde ligt op twee uur en vijftien minuten. De smartphone is dan ook voor velen onmisbaar, ook tijdens het werk. Maar met de telefoon dichtbij op je bureau ligt afleiding altijd op de loer.

Even snel een berichtje checken en voor je het weet ben je alweer vijf minuten aan het scrollen door Facebook, Instagram of LinkedIn. Niet echt productief bestede tijd. Dat de telefoon soms voor afleiding zorgt op het werk is duidelijk, maar is dat ook reden genoeg tot bijvoorbeeld een appverbod? En in hoeverre heeft de telefoon daadwerkelijk een negatieve invloed op de productiviteit van werknemers?

Productiviteit: een mix van kwantiteit en kwaliteit

Over productiviteit valt nog wel eens te twisten. Want wanneer is iemand echt productief bezig? En gaat het om de hoeveelheid gemaakte uren of om de kwaliteit van het werk? Het werk dat iemand verricht binnen een bepaalde tijd kan per persoon sterk verschillen. Waar sommigen misschien wel zes uur nodig hebben, doen anderen hetzelfde werk in de helft van de tijd.

Toch staat het aantal uren niet per definitie gelijk aan de kwaliteit van het werk. Voor een chirurg draait het bijvoorbeeld niet om de snelheid waarin hij een operatie kan verrichten, maar om een positieve uitkomst. Productief zijn is dus niet alleen sneller werken, maar ook het toevoegen van waarde aan je werk.

Het draait om het vinden van de perfecte combinatie tussen snel handelen en tegelijkertijd kwaliteit blijven leveren. Wanneer het aankomt op productiviteit op de werkvloer, hebben een aantal factoren invloed op de productiviteit van je werknemers. Zo zijn leidinggevenden bijvoorbeeld niet altijd fan van de smartphone. Uit een onderzoek van Protime blijkt dat de smartphone zelfs gezien wordt als een echte productiviteitskiller door een ruime meerderheid (65%) van de ondervraagde leidinggevenden. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.000 leidinggevenden bij Nederlandse bedrijven met 26 werknemers of meer.

Een appverbod gaat nog te ver

De smartphone wordt onder andere gebruikt om te appen. Appen in de auto is al een lange tijd strafbaar. Al fietsend je telefoon gebruiken, levert tegenwoordig ook een boete op. De risico’s van appen in het verkeer zijn natuurlijk niet te vergelijken met de risico’s van appen op de werkvloer.

Toch kan het in bepaalde sectoren ook gevaarlijk zijn. Logischerwijs speelt veiligheid een rol in de transport en logistiek en in de bouw. In de gezondheidszorg kan het risico’s met zich meebrengen als de telefoon voor te veel afleiding zorgt. En in de horeca straalt het personeel geen gastvrijheid uit wanneer ze meer aandacht hebben voor het versturen van appjes dan voor de gasten. Logisch dat in deze sectoren de smartphone het minst wordt bejubeld. Een appverbod gaat alleen net een stap te ver volgens de meeste leidinggevenden (64%).

De leeftijd speelt hierin wel een rol. Voornamelijk leidinggevenden ouder dan 60 (68%) zien een appverbod wel zitten. Het is echter de vraag of een streng telefoonbeleid aantrekkelijk is voor young professionals. Als bedrijf wil je geen toptalenten mislopen omdat je rigoureus omgaat met smartphonegebruik. Zeker voor jonge generaties is dit een afknapper.

Houd werk en privé gescheiden

Of de smartphone invloed heeft op de werkprestaties of niet, hangt natuurlijk volledig af van waarvoor de werknemer hem gebruikt tijdens het werk. Als het aankomt op privégebruik waardoor het werk blijft liggen is het antwoord uiteraard ja. Maar als de smartphone dient ter ondersteuning dan is het antwoord nee. Apps kunnen het werk eenvoudiger maken en daardoor tijdswinst opleveren. Zo kan je een planningsapp delen met collega’s die verbonden is aan je agenda. Of apps gebruiken voor tijdsregistraties en declareerprocessen. Ook persoonlijk contact met klanten is sneller mogelijk.

Wachten op een reactie via de mail duurt vaak langer en in sommige situaties is snel schakelen gewenst. Smartphonegebruik op de werkvloer vraagt in ieder geval om duidelijke afspraken en grenzen, zodat collega’s zich niet gaan ergeren aan elkaar.

Zorg daarom voor heldere afspraken rondom smartphones. Regels waarin zowel de werkgever als de werknemer zich kan vinden. Want wanneer de smartphone op de juiste manier wordt ingezet, hoeft het namelijk zeker geen productiviteitskiller te zijn.

External Blog

Trots! - De mening van managementboek.nl

'Een verrassend boek met veel inzichten'. In Trots! is een praktijkman aan het woord die het lef heeft te sturen op rendement van cultuur en de bedrijfscultuur tot doel stelt.

External Blog

Baas heeft gloeiende hekel aan telefoons en appen

Uit een onderzoek onder duizend leidinggevenden in Nederland blijkt dat 65% denkt dat werknemers slechter presteren doordat ze te veel privé met hun telefoon bezig zijn.