4 redenen waarom je geen afscheid mag nemen van de tijdklok!

Tijdklokken worden vaak geassocieerd met vervlogen tijden, met fabrieken waar de werkmannen hun werkbriefjes stempelden. Niet is minder waar! De tijdklok is letterlijk met zijn tijd mee gegaan en heeft, samen met tijdregistratie in het algemeen, een evolutie doorgemaakt. Allemaal dankzij technologieën als cloud, mobile en slimme touchscreens. Daarom vier redenen waarom de moderne tijdklok van toegevoegde waarde is.

#1. Communicatie

Je kunt de digitale tijdklok kiezen voor basisfunctionaliteit als in- en uitklokken. Het is vrij normaal - ook bij het MKB - dat je mensen hun gewerkte uren en verlofsaldo eenvoudig kunnen raadplegen op het touchscreen van de tijdklok. Cloudtechnologie stelt medewerkers daarnaast ook in staat om verlof aan te vragen via hetzelfde touchscreen en te checken welke aanvragen al zijn goedgekeurd. Uiteraard is deze informatie ook beschikbaar via een mobiele app.

Het grote voordeel is dat de lijnen tussen HR, teamleiders en medewerkers kort zijn. Dit bevordert de interne communicatie. Werknemers ervaren gemak en het bespaart jou veel tijd die je anders kwijt zou zijn aan steeds dezelfde vragen en extra administratieve handelingen.

#2. Kostenallocatie

Technologische ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om klokken, terminals en touchscreens veel eenvoudiger in te zetten om op een gebruiksvriendelijke manier productiekosten te registreren en te meten. Daar waar vroeger één prikklok per productieband werd neergezet, staan er nu bijvoorbeeld touchscreens waarop mensen met een barcode snel en veilig kunnen aangeven bij welke band ze werken. Door kostenplaatsregistratie maak je de analyse van gewerkte uren en productiekosten inzichtelijk. Zo kan je als Business Controller of HR-professional hier heel gericht op sturen.

#3. Zekerheid en compliance

Als het om de tijdregistratie zelf gaat, dan zijn er twee gangbare technologieën: badges en scanners. Welke methode je ook kiest, het moet altijd voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. De clouddata van medewerkers moet worden opgeslagen in een beveiligd datacenter in Europa. De tijdklok is in dit opzicht een waardevol instrument dat de correcte registratie en opslag van persoonsgegevens waarborgt. Je hebt er als gebruiker geen omkijken meer naar.

#4. Veiligheid

Tijdklokken, de tijdregistratieterminals, kunnen ook ingezet worden om toegang te verlenen. Door toegangscontrole aan een professionele tijdregistratieapplicatie te koppelen kun je ook veiligheid, werkplekbezetting en andere facilitaire zaken inzichtelijk maken.

Zo kun je bijvoorbeeld een directe koppeling maken met het alarmsysteem van een derde leverancier. In geval van een calamiteit heb je een sluitend beeld van wie er in het pand of in de betreffende productieomgeving zijn. En doordat je exact weet wie in welke ruimte actief is, kun je energiebesparende maatregelen nemen. Op plekken waar niemand komt, kun je lichten dimmen of airconditioning uitschakelen.

Conclusie

Wie oplossingen voor tijdregistratie niet meer van deze tijd vindt, laat mogelijkheden om verbeterslagen in je bedrijf door te voeren onbenut. De praktijk leert dat tijdklokken zijn uitgegroeid tot waardevolle applicaties die op talloze onderdelen van de bedrijfsvoering een gunstig effect hebben.

Wanneer je je medewerkers uitlegt wat de voordelen zijn in het kader van veiligheid, efficiency en communicatie op de werkvloer dan kun je tijdregistratie echt voor je laten werken.

Download het handige paper “De snelste weg naar flexibiliteit” >>

Blog

‘Onze standaardintegratie vermijdt duur maatwerk’

Protime en GeoDynamics zijn allebei gespecialiseerd in tijdregistratie, maar elk met een eigen focus. De koppeling tussen hun eigen oplossing biedt bedrijven een overkoepelend platform voor de opvolging van zowel interne als mobiele werknemers.

Blog

De traditie van kerstpakketten: over knechten, klagen en kaaskoekjes

Zo rond het einde van het jaar zie je soms mensen met grote dozen lopen; vaak is dat hun kerstpakket. Veel organisaties geven rondom kerst hun werknemers een cadeautje: het kerstpakket. Waar komt die traditie vandaan?