10 redenen waarom jij bij Protime zou moeten werken: deel 1

Team van Steven

Wie op zoek is naar een baan staat voor een uitdaging. Want waar begin je met zoeken? We kunnen ons voorstellen dat het moeilijk is om voor een bepaald bedrijf of bepaalde functie te kiezen. Je kunt immers nooit precies weten hoe een organisatie in elkaar zit, hoe de sfeer is en welke mensen je aan je zijde krijgt. Om je een idee te geven van hoe het er bij ons aan toe gaat, spreken we Steven Kouwenhoven. Steven is Technical Consultant en tevens een van de Culture Ambassadors bij Protime. Hij vertelt over zijn werk en waarom het zo leuk is om voor Protime te werken. In deze blog: de eerste vijf redenen om bij Protime te werken.

1. Geen woorden maar daden

“Hoe ik bij Protime terecht ben gekomen is best een bijzonder verhaal. Toen ik na mijn laatste dag bij mijn vorige werkgever onderweg was naar huis, heb ik een nummer aangevraagd bij 3FM. De radiozender belde mij om te vragen welke ik wilde horen en waarom. Ik vertelde dat het mijn laatste dag was en weer op zoek moest naar werk. Wonderbaarlijk genoeg heeft toen de vaste recruiter van Protime naar 3FM – die zat te luisteren – gebeld om te zeggen dat ze nog een leuke vacature wist. Twee weken later stond mijn handtekening op papier. Dat is nu twee jaar geleden. Leuk hoe het kan lopen en verassingen op je pad komen. Het is goed dat ze doorpakken en daad bij het woord voegen.”

2. Cultuur krijgt prioriteit

“De cultuur is nergens zoals hier. Niet voor niets is Protime al drie jaar Great Place To Work in Nederland, al zes jaar in België en ook al voor het derde jaar op rij in Europa. Cultuur is dan ook net zo belangrijk als de financiële doelstelling. Om je een idee te geven: begin dit jaar is iedere medewerker nog gevraagd naar wat zij het belangrijkst vonden aan Protime en hun werk. The Value Journey noemden we dat. De antwoorden zijn allemaal gebundeld en teruggebracht tot vier nieuwe kernwaarden van het bedrijf: ‘C³’. C³ betekent: Collaboration, Camaraderie, Customer Focus en de ³ staat voor Growth omdat we snel groeien en dat willen blijven doen. Het is natuurlijk prachtig dat we allemaal mogen meedenken over de koers van het bedrijf.”

“Hoe ik die cultuur het beste kan omschrijven? Open en vriendelijk, want er is geen onderscheid per afdeling. Je kunt met iedereen, dus ook met de CEO, kletsen op gelijkwaardig niveau. Een platte organisatie met een open deur-mentaliteit dus. Uit ervaringen bij vorige werkgevers weet ik dat het er lang niet altijd zo aan toe gaat. Elders heb ik altijd een afstand gevoeld die hier nergens te bekennen is.”

3. There is no ‘I’ in team

“Er heerst veel saamhorigheid, ondanks dat we niet vaak allemaal tegelijk op dezelfde locatie zijn is iedereen bereid elkaar te helpen. Het bedrijf is opgedeeld in meerdere teams. Om te zorgen dat een team echt een team blijft, laten we die niet te groot worden. Een team kan uit maximaal tien mensen bestaan. Als het er meer worden, splitsen we die groep in twee nieuwe teams zodat een team te overzien blijft en iedereen zijn specialisme krijgt.”

4. Ruimte voor innovatie

“Er is veel ruimte voor innovatie, bijvoorbeeld voor eigen projecten. Je mag je ideeën op eigen initiatief uitvoeren als je dat wilt. Zo kun jij je naast je reguliere werkzaamheden bezig houden met iets waar je veel passie voor koestert. Je bent dan ook zelf in de lead, dus jij moet de vaart erin houden en de aandacht van collega’s werven. Op jouw beurt kun je aanhaken bij de ideeën van anderen. Ook is het mogelijk je bezig te houden met het verbeteren van interne processen om je werk efficiënter te maken, waardoor je weer meer tijd over houdt voor innovatie.” 

5. Informele feestjes

“We hebben geregeld teambuildingactiviteiten, zoals een GPS-tocht op elektrische quads of schapendrijven met collega’s. Dat zijn de momenten waarop je ook jouw coach of manager ziet zwoegen in zijn sportoutfit. Er wordt maandelijks iets georganiseerd waarbij je jouw collega’s in een informele sfeer kunt zien. Dat is altijd erg leuk en gezellig, want je leert elkaar dan toch net wat anders kennen. Het maakt dat we onder werktijd ook anders met elkaar omgaan. Daar komt het kameraadschap uit de C3-waarden terug.”

Ook werken bij Protime?

Dit waren de eerste vijf redenen om bij Protime te werken. Is je interesse gewekt? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer! Nog niet overtuigd? Lees dan binnenkort de volgende blog met nóg vijf redenen om je motivatiebrief op te sturen.

Blog

Protime lanceert myProtime: totaaloplossing in de cloud voor HR

Protime myProtime - Tijdregistratie in Cloud

Protime Premium en Protime 360° nu geïntegreerd in één intuïtief platform

Blog

WK Flexwerken: Nederland vs. België

Protime WK Voetbal

Het WK voetbal staat misschien voor de deur, het 'WK Flexwerken' is al een poosje van start gegaan. Wat is er zo ingewikkeld aan de Belgische wetgeving waardoor Nederland wint. En wat kun je doen om toch te scoren?