Protime wint special award 'Innovatiekracht'

Protime heeft de special award gewonnen voor Innovatiekracht van de organisatie Great Place To Work. Een bijzondere waardering voor de investering die wij doen in onze organisatie en onze mensen. Arjen de Haas, Consultancy Manager bij Protime én Great Place To Work ambassadeur binnen Protime, vertelt alles over hoe Protime innoveren wil stimuleren bij de medewerkers en wat daarvoor nodig is als organisatie.

Innovatie onderdeel van cultuur

“Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat innoveren een groot onderdeel en resultaat is van onze cultuur. Groei is één van de kernwaarden van Protime. Groeien als organisatie, als team maar zeker als individu. En om te kunnen blijven groeien, zul je continu op elk niveau moeten blijven verbeteren, moeten innoveren. En dat mag en kan niet iets eenmaligs zijn, maar moet echt onderdeel vormen van je cultuur. En daarom is cultuur en het zijn en blijven van een Great Place To Work for all bij Protime tot een strategisch doel verheven”.

Medewerkers die ondernemen

Protime vindt het heel belangrijk om het zijn van een lerende organisatie te stimuleren bij haar medewerkers. Dat begint al bij het werven van nieuwe medewerkers. Arjen vertelt: “Wij zoeken collega’s die op hun eigen manier ondernemer zijn. Ondernemers die zichzelf constant de vraag stellen of iets niet beter kan en hier dan ook de organisatie verder mee helpen.” Vervolgens krijgen zowel de teams als de individuen genoeg vertrouwen en ruimte om te experimenteren, ook als dat misschien wel eens mis gaat. Zelfs het proberen van iets nieuws en daarna erachter komen dat het toch niet werkt, kan een positieve uitwerking hebben.

Tips voor organisaties

Wil je als organisatie ook meer innoveren en dit ook stimuleren? Dan heeft Arjen de gouden tip: “De gouden tip is om de structuur van je organisatie te durven aanpassen. Als je bottom-up ideeën en innovatie wilt stimuleren, dan wil je zoveel mogelijk niveaus vermijden. Bij Protime is er bewust gekozen om die hiërarchische structuur los te laten om innovatie een kans te geven. Elk team wordt beschouwd als mini-onderneming met een hoge mate van beslissingsbevoegdheid en heeft één teamleider die rechtstreeks rapporteert aan iemand van de directie. En dus is het veel makkelijker om nieuwe ideeën te valideren, omdat er maar weinig lagen in de organisatie zijn. Als je dan ook nog eens de mensen zelf dit laat uitwerken, zorg je opnieuw voor een enorme boost bij die persoon.”

“De gouden tip is om de structuur van je organisatie te durven aanpassen."

 

Blog

7 feiten over de beveiliging van de Protime-datacenters

De beveiliging en veiligheid van een datacenter is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag. Wat we bij Protime doen om jouw data elke dag te beschermen? Lees hier onze veiligheidsmaatregelen.

News

Protime voor de 6e keer Great Place To Work!

Fantastisch nieuws: opnieuw zijn wij uitgeroepen tot een Great Place To Work. Dit jaar zijn we geëindigd op de 3e plek. Een enorme eer!