Protime voor de 6e keer Great Place To Work!

Voor het tweede jaar op rij moest de organisatie van Great Place To Work de uitreiking van de awards online organiseren. Maar dat maakte het niet minder bijzonder. En zeker niet omdat we voor het 6e jaar op rij een Great Place to Work zijn én de special award voor Innovatiekracht gewonnen hebben. Deze erkenningen belonen de volgehouden inspanningen om te blijven investeren in onze medewerkers en onze unieke bedrijfscultuur. Deze 6e nominatie op rij is geen toeval: het bewijst dat de tevredenheid van onze Protimers onze dagelijkse prioriteit is, zelfs met de indrukwekkende groei die we kennen de laatste jaren.

"Dit is een enorme eer voor ons, maar tevens ook hard werken."

Want hoe kan je in deze periode van collectief thuiswerken toch samenblijven als een team én als bedrijf? We geven jullie graag enkele culturele tips mee die we zelf ook inzetten.

Great Place To Work...

GPTW is een wereldwijde organisatie dat al 35 jaar - en in 60 landen - vertrouwen meet binnen organisaties.

In Nederland deed Great Place To Work het afgelopen jaar onderzoek onder 178 organisaties met meer dan 55.000 medewerkers: klein en groot, profit en non-profit in alle sectoren. De uiteindelijke lijst wordt gebaseerd op een combinatie van de Trust Index (het medewerkersperspectief) en de Culture Audit (het managementsperspectief). 111 van de 178 organisaties voldeden uiteindelijk aan de criteria om een Great Place To Work certificering te ontvangen, de 37 hoogst scorende organisaties daarvan zijn de Best Workplaces 2020.

Vertrouwen is de basis van goede samenwerking

René Brouwers, directeur van Great Place To Work Nederland:

“In heel veel opzichten moet 2020 natuurlijk het liefst snel vergeten worden, laten we eerlijk zijn. Mijn hart gaat uit naar alle mensen en organisaties die als gevolg van Covid zo enorm geraakt zijn. De andere kant is dat vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap, 2020 juist ook zo ontzettend veel moois heeft gebracht. De digitale wereld waar iedereen opeens op een andere plek zat vroeg om hele heldere communicatie, enorm goed luisteren, signalen goed herkennen, vaker contact opzoeken en bovenal veel meer aandacht voor de persoonlijke situatie van de medewerker. Dit is de manier om als leider, team en organisatie succesvol te blijven. Leiders, die ergens nog twijfel hadden dat vertrouwen de basis is van een goede samenwerking, hebben moeten inzien dat ook zij moesten veranderen. Deze 37 Best Workplaces laten zien dat ook in tijden van crisis het centraal stellen van je mensen rendeert. Deze waardering krijgen zij van hun eigen medewerkers en laten zij zien in de manier waarop zij hun werkgeverschap inkleuren. 

Special Award voor Protime

Naast dat we ook dit jaar weer een Great Place To Work zijn, hebben we daar bovenop nog eens de special award gewonnen voor Innovatiekracht. Binnen het Great Place to Work For All model draait innovatiekracht om het benutten van ideeën en kennis van iedereen in de organisatie, ongeacht wie je bent of wat je doet. Het draait om een cultuur waarin mensen worden aangemoedigd en erkend om zaken op nieuwe en betere manieren te doen.

Innovatiekracht is een nieuw thema binnen dit model. Om deze reden reikte de organisatie voor het eerst de Special Award uit aan een organisatie die volgens hun eigen medewerkers én op basis van hun beleid hierin uitblinkt: Protime dus.

Onze collega Arjen de Haas vertelt: “Om écht te kunnen innoveren, moet je als organisatie durven om je bedrijfsstructuur aan te passen”. Meer weten? Lees dan snel het interview met Arjen over innoveren bij Protime. Of bekijk hier de video van de uitreiking.

 

News

Protime wint special award 'Innovatiekracht'

Protime heeft de special award gewonnen voor Innovatiekracht van de organisatie Great Place To Work. Een bijzondere waardering voor de investering die wij doen in onze organisatie en onze mensen.

Blog

Inzicht in het belang van welzijn op het werk (in slechts 6 kerncijfers)

Wilt u begrijpen waarom het thema welzijn op het werk zo belangrijk is binnen een onderneming? Wij geven u 6 kerncijfers die u zullen overtuigen!